Perjalanan UKM A.Star.PJJ.

6225_345521262210501_138994523_n

Tahniah kepada semua rakan-rakan…

Kepada pengunjung yang melayari blog ini.. maklumat untuk Pengajian Islam.. bahan-bahan untuk rakan-rakan tidak lagi saya “update” kan..

Kepada rakan-rakan yang telah mendapat tawaran guru Jqaf.. tahniah.. yang telah mendapat pengesahan kenaikan DG41.. Tahniah saya ucapkan… yang telah menyambung Master di IPT.. UIA,, UKM,, dan lain-lain tu tahniah.. Jangan hentikan pengajian kita disini.. biar pengajian secara formal atau tidak formal.. yang penting nilainya adalah disisi Allah.. bukannya Naskah Sijil.. dan kata-kata manusia..

Kepada yang ingin meneruskan pengajian.. jangan  ditangguhkan niat yang murni itu.. teruskan niat anda..

MOHD KHAIRUL AZIZI BIN ISA

(BEKAS KETUA PELAJAR PJJ FPI QS A. SETAR)

41 thoughts on “Perjalanan UKM A.Star.PJJ.

  1. salam ust.. nk tnya, kalau nk ambk pjj di ukm blh ke skiranya sya bru shaja bkerja 4buln? sy brminat nak ambk pjj..

  2. assalam.. ustaz, ukm ade x buat pjj pendidikan awal kanak-kanak atau yang ade link dengan permata. harap ustaz boley bg maklum balas..

    • Permohonan KemasukanSeptember 2013 Bagi Program Prasiswazah & Pascasiswazah
      ————————————————————————————————————
      Permohonan bermula pada 1 Mei 2013. Tarikh tutup adalah pada 7 Julai 2013.
      Permohonan adalah secara online di http://www.ukm.my/smpe/kemasukan

  3. assalamualaikum ustaz..ana insyaAllah ade rezeki bln 9 ni ade rezeki masuk blaja..ana ade diploma pengajian Islam dakwah dpd KUSZA..skrg ni bekerja dgn jakim..cuma ana apply usuluddin dan falsafah…blh dpt ke?sbb ana minat..

    • Waalaikumussalam… InsyaALLAH dapat.. ada rezeki tu… ana pun kerja ngan JAKIM jugak kat IPD Padang Besar… 1 qaryah la tu.. JAKIM.

      • kader post jakim eh?? BAKA
        ana keje kat ipd yan. dah 4 taun dan nak sambung mengaji kat pkp ukm gak. insya allah dalam proses permohonan,
        tp kat alor setar ada syariah je. emmmm

  4. assalamualaikum,saya nak tau tarikh perjumpaan dgn dr asmadi untuk subjek hadis daif& mauduk bla?pastu smua dok trtanya2 pengurusan persatuan utk sem 8 bla ada senyap je.dalam jdual pun takde

    • InsyaAllah 16.6.12… pastu Pengurusan Persatuan jangan risau x dak kuliah.. sebab ianya telah digabungkan dalam Pengurusan persatuan semester 6 dan 7.. Wajib daftar tapi.. standby je x dak klas dan kuliah… dok diam2 je.. skip

    • Waalaikumussalam… sepengetahuan saya pengambilannya dihentikan sementara,, mungkin akan ditawarkan pada masa hadapan, namun pada masa sekarang hanya ditawarkan di KK dan Kuching, di Semenanjung Malaysia Pusat Kuliah PJJ Ijazah Sarjana Muda digantikan dengan Sarjana..

  5. Pingback: Iklan-iklan « Blog Azizi.. Selagi Ada Qudrat…

  6. saya nk bertanya pasal program pjj di alor star masih ade lg ker ust?untuk ijazah sarjana muda pengajian islam?

  7. A,kum
    minta bantu kenapa ana x boleh daftar subjek sem 2 2010/2011, mungkin sistem ada masalah kot, soal tarikh akhir daftar 12 /12/ 2010

    prtolongan anda Allah sahaja yang mmbalasnya

    • nak tolong camna… x pa ana try buka tgk… mungkin masalah sistem jugak sebab web PKP UKM selalu sangkut.. beban server.. banyak orang masuk satu2 masa.. dia problem ckit..

      x sat ana baru masuk ok je.. enta try lain.. dak pun enta email kat ana GB ngan Password.. tapi enta try dulu ana rasa dah ok dah..

  8. Asmadi Hazim to krahimi, korni, ibnumisbah, umukhaulah, shukriyahjerai, teruteroboze, wansyikin75, wmali73, nur_kasih983, fizaharis_81, adeq_honey, hakimi_5981, Ustskdaka, mohdtarmizi11, ustkazizi, mazlan_jatidiri, me, has3815, badderulyusoff, ETOBAIK, azirah_skb, uszanizan, ibnussomad, DHILFAIZ, banifsya82, zuharibrahim
    show details 11:14 PM (23 hours ago)

    Saudara/i,

    Dimaklumkan kursus PPPN3103 Pendidikan Al-Quran ditambah untuk pelajar semester 6. Sila tambahkan kursus di SMPE dalam tempoh pendaftaran awal. Kepada pelajar yang belum membuat pendaftaran awal sila buat segera sebelum tempoh tamat iaitu pada 12 Dis 2010.

    Saudara/i,

    Senarai kursus terkini untuk pelajar semester 6 Pengajian Al-Quran:

    PPPN1153 Hadith Hukum
    PPPN1142 Kajian Teks Tafsir dan Hadith
    PPPN2343 Kajian Tafsir Al-Ma’thur dan Al-Ra’yi
    PPPN3123 Tafsir Bandingan
    PPPN3103 Pendidikan Al-Quran
    HHHM1023 Khidmat Masyarakat II

    PPPN1133 dibatalkan dan digantikan dengan PPPN1153.

    Sekian.

    Asmadi Hazim
    Pusat Kembangan Pendidikan
    Universiti Kebangsaan Malaysia
    Tel : 03-8921 3495
    Fax : 03-8925 1391

  9. A,kum , anta buat yang qiraat sama bahagian ana , nnti ana …………………………………………. anta.

    slamat hari raya aidil adha.

    terima kasih

  10. Assalamualaikum, minta anta buat kerja kursus hadis dan qiraat bahagian ana, ana bayar berapa yang anta nak,
    ana sibuk tak dan.

    terima kasih atas bantuan anta.

    • Waalaikumussalam… saudari Nur Liyana.. untuk daftar PJJ boleh melalui online.. atau melalui isian Borang yang di download dari Web PKP.. link (sekarang Ditutup/akan dibuka semula pada tahun hadapan mungkin dlm bln Jun/Julai) boleh klik jawapan sebelum ini >>kat sini<<

      Untuk pengetahuan Saudari, PJJ di Alor Setar (Ijazah Sarjana Muda) belum dibuka atau dihentikan sementara pengambilannya… Mengikut kata2 pensyarah, Pelajar 2008/2009 merupakan pengambilan yang terakhir dan kemungkinan pada 2011 pengambilannya akan dibuka semula.. buat masa sekarang hanya di Pusat2 lain termasuk di Bangi…

  11. AKU DH PENAT LA MEMBACA… SEBENARNYA AKU KAWIN NGAN ORG SG. PETANI BATU 2, JLN KUALA KETIL … RUMAH DEPAN MPSAH…KALAU CUTI SEKOLAH SELALU JUGA BALIK KPG… KALAU KAU LALU KAT BATU 2 SINGGAHLAH DI WARUNG DEPAN MAKTAB TU …KALU ADA REZEKI AKU BOLEH BELANJA HANG

    • .. penat nak baca, maknanya dah banyak kali khatam dah, Kelea kalau macam tu, bab belanja ni sedap dengaq ni.. sy pun rajin p situ.. ada rumah abang kat SP. Bandar Puteri Jaya.. depan ckit je..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s