Ruangan Bicara..

Kalau x keberatan, tinggalkan pesanan atau komen anda di sini…

atau boleh dekat Sudut Chatting “Bilaku Berbicara” tepi kanan Blog ini..

..buat masa sekarang WordPress.org telah menyekat chatroll drpd di embed di blognya..

38 thoughts on “Ruangan Bicara..

  1. Assalamualikum ustaz..
    Disini saya ad 2 soalan.. Tentang pengisian borang PKP ambil sep 2013/2014..persoaln saya ialah
    1: mcm mn nk isi tang pangkat 2.. Yg kat Rsult spm..saya amik spm 2003.
    2: yg matematk lak..yg mn saya perlu plig…matematik saluran B / matrmatik saluran C.. Mohon jwpn dr ustz.. Saya da tny kat PKP..tp xder rspon.. Ples ustaz.. Sblm trikh tamat ni..da nk dkt da ni..

    • untuk makluman.. Master.. borang online dicetak dan di hantar bersama borang cadangan “tesis” & semakan.. spt dipinta ke PKP.. namun kini telah ditutup.. belum dibuka. lawati semula mei 2013..

  2. Assalamualaikum us…
    contoh-contoh soalan peperiksaan lepas xder ker..?? baik jgk utk rujukan, jika ada nota2 kuliah boleh dimuatnaikkan….

    • contoh soalan..tiada.. nota nanti saya bg link yang disimpan di “BOX” tetapi tiada secara keseluruhan.. kerana sesetengahnya berada di dalam laptop yg hilang..

  3. slm..sy hana .kalo x kberatan nk minta us tlg habaq sat tgg master pgjian islm syariah ukm ambiln 2013…proposal/kewangan/sv/modul/reachr/cousewrk/..

  4. assalamualaikum ustaz…nak tanye skit…saya pelajar lepasan STAM 2008,nak sambung pjj cadangnye…utk tahun nie..blh terang kan skit mcm mane nak apply yg terbaik…dan ape syarat2 nye..??di mane tempay kuliahnye..??klau x menyusahkan,ustaz jelaskan segalanya….syukran jazilan ustaz…

  5. salam ustaz…iklan pbjj ukm utk SMPI 2011/2012 dah keluar kan..tapi knp pusat pembelajaran kat Kuching dan K.Kinabalu je..kat Bangi dah xbuat ke?..saye cdg nk sambung tp..kursus pun 2 shj…Syariah dan Dakwah Kepimpinan…blh ustaz bg komen skt…syukran…

  6. ustaz, ana mewakili kgkawan banat nk mnta tlong ustaz gtau dr najib blh tak klu asaimen tafsir dpnjgkan skit waktu nk ngantornye?
    ada yg tlibat dgn banjir baru2 ni myebabkan kelam kelibut smuanye, klu xleh xpelah.. kami minta tolong je. trima kasih.

    • Insyaallah esok ana call Dr. Najib tgk camna.. Pastu Ust. Akil (ust Najib minta tlg) dah Pos Tafsir Burhan kepada ana tapi x sampai lagi.. utk diberikan kpd sesiapa yg order.. bl smpi ana akan maklum kat semua..

  7. ana nak minta tolong anta, ana dah hantar take home test ust razi tu tapi ditolak kerana tidak mengikut format. Boleh tak kalau anta beri contoh format yang dihantar kerana ana tak reti nak buat attach melalui file words harap dapat bantu syukran

    • ditolak oleh Ust. Razi atau oleh sistem email..
      kalau nak attach… tekan attach pastu ambil fail yang nak di send tu.. kemudian hantar.. selesai.. kalau nak ana punya boleh ana x kisah.. tapi maksud enta email x boleh atau mcmn..?

  8. Salam….
    Ust…nieza nk tny…emmm mcm ne nk install time solat ye..kat fon n pc…nieza x reti la….heheh…Ust blog ust nie blh tahan best la..blh djdkan 1 rujukan ( AGAMA )..tapi kalu ust blh tmbah dgn kata2 hikmah n tauladan lagi best….

  9. Selamat menduduki Peperiksaan Akhir Semester 3, Semoga semua berjaya menjawab dengan baik… dan kita sama-sama bedoa kepada Allah Berilah kepada kita ketenangan dan pertolongan ketika kita menduduki peperiksaan nanti.

  10. AKU BARU TERSELAK BLOG HANG… RASANYA BANYAK BOLEH DI KONGSI…BEST LA BLOG HANG NI. APA PUN AKU UCAPKAN SYABAS KERANA INI JUGA BOLEH DI JADIKAN SATU ELEMAN DAKWAH. KALAU AKU NAK MINTAK HANG BAGI CERAMAH KEM BESTARI SOLAT KAT BUDAK2 AKU(SRA BATUBELAH, KLANG) RASENYA BOLEH TAK? TAPI NANTI2 LAH…..

    AKU LA NI BELAJAR DI UKM PBJJ, SEM3 PUSAT BANGI (DAKWAH & KPMPNAN)

    TERIMA KASIH KERANA BAGI CONTOH SOALAN ZT 2213… RASENYA INI MODUL YANG PALING SUSAH BAGI SEM. INI

    APA PUN AKU UCAP SELAMAT MAJU JAYA

    • Salam… terima kasih kerana “termenjumpai” selepas terselak Blog ini.. terima kasih atas komen.. Sy sangat menghargai komen dr U. Mamat..kalau nak Ceramah tu x dak Masalah cuma.. jauh jugak 2..
      1 lg.. Oleh kerana kita sama2 dok belajar di UKM jugak kalau apa2 boleh kongsi tu Habag Mai kat Kami sama Noh!! Dengar ayat 2 mcm terer jugak Loghat Kedah.. besa mai dok berjalan kot sini kot..
      .. ZT2213 sampai la sy pun pening.. tgh dok pikiag x tau macam mn nk jawab periksa ni… tp apapun Insyaalah Kita pakat doa semoga semua berjaya.. Insyaallah..

  11. salam ukhwah semua.. nak tanya.. jika yuran belum habis bayar rasa2 dapat masuk peksa pbjj tak.. huhu saru nie. memag tak dapt bayar sampai habis exam 31/12/2009 nie.. tanggung sendiri, tak wat pinjaman.

    • ..Salam.. nk jawab susah ni..kena tel kat UKM/PKP mungkin boleh minta masuk peksa dulu.. pastu bila keluar result, bayar.. mungkin depa ada tolak ansur kot.. try Insyaallah..

    • Alaikumussalam..sheikh Lutfi terima kasih atas maklumat ini.. ana pun x tengok lagi.. cuma hairan kenapa kat dalam surat 24.8.09.. tetapi kita kuliah 28.8.09 rasanya kena ikut 28.8.09 kot noh..

  12. Assalamualaikum..
    Apabila mendengar berita… kematian Ust. Asri.. Rabbani.. Innalillahiwainnailaihi rajiun.. Sekalung ucapan takziah kepada keluarga beliau.. semoga Allah s.w.t. merahmati dan memberi keampunan dan pertolongan kepada beliau..
    Al Fatihah..

  13. Assalamualaikum..
    kawan-kawan kat Alor Star, dah bayar Yuran semua kot noh… ana dok pening PTPTN tak masuk lagi… dok harap hak tu je.. nampaknya kalau sampai 23.8.2009 x masuk lagi kena bayar dulu pastu kelim balik…. kalau x modul x dapat..

  14. mail : “nak tanya,saya dh intvw PJJ utk coz Syariah, blh ke saya tukar ke alor star”

    ……………………………………………………………………………………..

    Kepada saudara Mail..( sy Forwardkan soalannya ke sini…dari Shoutmix)

    Sepengetahuan sy, buat masa sekarang tiada ambilan pelajar utk Pusat Kuliah Alor Star 2009/2010, kecuali yang telah ada..
    Berdasarkan kepada kata-kata pensyarah tiada ambilan Pelajar sehingga 2011 @ sehingga dibuka/diberitahu kelak.. mungkin kerana Prasarana Pengajian.. dimanakah Pusat Interview hari tu..?

  15. Assalamualaikum…
    Sekalung Tahniah kepada kengkawan yang berjaya menaikkan Pointer untuk dirinya sendiri, yang berjaya mengekalkan pointer pun Bersyukur, begitu juga yang pointernya turun sikit tu x pa… bersyukur sebab LULUS jugak, jangan x lulus nanti kena repeat.. Hak yang dok sedih tu janganlah sedih nanti SEM depan kita pulun lain… (x dak yang sedih kot noh..) apapun kita tetap bersama-sama meredahi lautan keilmuan yang bila kita berada didalamnya terasa diri ini begitu kerdil… kecil terasa betapa sedikitnya Ilmu di dada…

  16. Saudara Mohd Fadzli Shamsuddin.. saya dah ubah dah… terima kasih banyak-banyak.. komen untuk penambahbaikan amat saya alu-alukan… Terima Kasih sekali lagi.. Insyaallah pada masa hadapan saya akan lebih berhati-hati…

  17. Assalamualaikum.. sdr.azizi,
    saya amat berharap agar sdr dapat memperbetulkan ejaan jawi pada laman blog ini perkataan assalam..yang sdr tulis itu adalah perkataan Islam bukan assalam..huruf lam tiada..mohon sdr memperbetulkan..

    • Waalaikumussalam….
      Mohd Fadzli Shamsuddin.. Terima kasih atas teguran saudara, saya tak terperasan langsung bahawa huruf lam tertinggal.. Insyaallah saya akan perbetulkan seberapa segera..

  18. Assalamualaikum…
    lapang rasanya bila dah habis exam, kalau tidak tiap-tiap malam mesti nak kena tidur lewat… kawan-kawan tak tau la, tapi kalau ana bila pegang buku ni tak kena, pegang buku ni tak kena, semua nak kena baca….. last dah habis exam tak gaduh nak pikir lagi sat.. tenang sebulan dua sebelum nak masuk kuliah pulak… ok..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s