Kemasukan Februari 2011 UKM Eksekutif

Pihak UKM telah membuka Pengajian Siswazah Secara Eksekutif (Secara Separuh Masa/Hujung Minggu).. Kepada sesiapa yang berminat bolehlah mengisi borang secara Online..  Tarikh tutup 31 Disember 2010.

Advertisements

29 thoughts on “Kemasukan Februari 2011 UKM Eksekutif

 1. slm,ustaz…sy lepasan dip dan ingin mngambil sarjana muda secara separuh masa di ukm..nk tanya bila ea borang pmohonn untk srjana muda sparuh masa dibuka ea?

 2. assalmlaikm.ustz .sy brumur 32 pada tahun 2013, sempt lagi ke sy habiskan pjj ijazah pertama seblum umur 35 tahun? boleh lagi ke sy minta jqaf?

  • J qaf menghadkan umur sehingga 35 tahun sahaja… pengajian PJJ 4 Semester.. rasa cam sempat jika klas skrg.. Jika pada masa memohon umur pd tarikh tutup 35.. ok la blh mohon.. kalau dah lebih…. mungkin dah tidak boleh memohon..

   • kena selalu lawati web PKP… isi borang online.. masukkan rm50.. tunggu result.. semak dalam web.. ada tersenarai… dah boleh “register” kat DECTAR UKM… sekarang telah ditutup… tunggu kemasukan JUN atau SEPT.

 3. Ummil Hany
  salam. nak tanya, bagi individu yg nak sambung pengajian peringkat sarjana di fakulti sains kesihatan dengan penyelidikan secara separuh masa..bilakah waktu kuliah dijalankan?adakah pada hari bekerja?

 4. salam ust…
  saya ingin bertanya saya lepasan diploma kolej dalam bidang pengajian islam usuluddin..adakah saya boleh memohon untuk menyambung pelajaran dalam program sarjana muda pengajian islam dengan kepujian (secara eksekutif)? dan bilakan selalunya iklan akan dikeluarkan untuk program ini?

 5. Assalamualaikum WBT dan salam 1Malaysia…

  saya ingin bertanya mengenai master secara (PJJ UKM). sebelum itu, saya merupakan lepasan sarjana muda pendidikan dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). kini saya menunggu penempatan untuk menjadi seorang guru…saya bercadang untuk melanjutkan pelajaran diperingkat sarjana secara (PJJ). persoalan saya :

  1- layakkah saya sekiranya saya bercadang untuk sambung master secara PJJ awal tahun depan walaupun kiranya saya masih menunggu penempatan dr KPM?
  2- bagaimana bentuk pembelajaran secara master PJJ UKM? adakah master PJJ sama dengan pngajian sepenuh/separuh masa??
  3- bagaimanakh cara untuk membuat permohonan master secara PJJ ?? adakah sama dengan separuh/sepenuh masa??
  4- minta bantuan encik untuk beri link berkaitan master secara PJJ UKM/informasi secara online…..

 6. salam us. untuk program sarjana muda 2011 ble di buka untuk pendaftaran ye ustaz?? sy benar2 nk dftar pada tahun ini bg pengajian separuh masa….

 7. terima kasih diatas maklumat yang diberi………insyaAllah saya akan cuba memohon……..dan satu lagi……..mengenai yuran…….setelah melihat list yuran……..total fees for 4 semesters adalah rm4700……betulkah ini ustaz??bayaran keseluruhan untuk masters adalah rm4700……jika ya…..alhamdulillah…..saya ingat dalam belas2 ribu…..
  mohon penjelasan….terima kasih

 8. assalamualaikum wbt……semoga ustaz sihat sentiasa…..saya ingin bertanya…..saya mendapat taqdir 64.5/maqbul dalam ijazah sarjana muda/pengajian islam dari salah sebuah universiti di timur tengah…..adakah pihak UKM akan menerima saya untuk menyambung pengajian sarjana dibidang syariah?……dan bolehkah ustaz nyatakan sekali yuran keseluruhan bagi sarjana pengajian islam(syariah)….
  terima kasih diatas maklumat yang diberi……..barakallahu fikum.

  • Waalaikumussalam… Saudara Azri.. Soalan Pertama adakah akan diterima.. Jawapannya boleh dilihat pada Syarat kemasukan ke Fakulti Pen. Islam
   1. Sarjana Pengajian Islam Dengan Kepujian Ijazah Sarjanamuda dengan Kepujian yang baik dalam bidang Pengajian Islam dari Universiti Kebangsaan Malaysia
   ATAU
   Ijazah Sarjanamuda dengan Kepujian yang baik dalam bidang Pengajian Islam dari mana-mana institusi pengajian tinggi yang diiktiraf oleh Senat;
   ATAU
   Kelulusan lain yang setaraf dengan ijazah Sarjanamuda Pengajian Islam dan mempunyai kelayakan lain atau pengalaman yang diiktiraf oleh Senat.
   lihat sini

   Walaubagaimanapun… cubalah mohon dahulu.. kalau dah rezeki…

   2. Yuran Sarjana Syariah.. klik sini

 9. Assalamulikum ustaz, saya jaimis bin ambasing ini ingin bertanya kenapa ? bila saya mengisi online borang kemasukan ukm tidak dapat di proses ah..kalau boleh saya minta borang dengan ustaz nanti saya kirim wang pembayaran sebanya RM 50.00 insyallah atau bagaimana caranya mengikut pengalaman ustaz?

  • Waa’laikumussalam…
   Saudara Jaimis.. untuk Ijazah Pengajian Islam belum dibuka, ini ialah untuk Program Sarjana (Masters) atau PHD sahaja..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s